Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2017. 21:33 >> 21:04

PARIZ I LONDON

Pikasove slike prvi put na istom mjestu od 1932.

Na izložbama u Parizu i Londonu biće okupljena tri akta Pabla Pikasa naslikana 1932. u razmaku od nekoliko dana ali koja nijesu prikazana zajedno gotovo sto godina.

"Akt, zeleno lišće i bista", "Akt u crnoj fotelji" i "Ogledalo" prikazuju Pikasovu ljubavnicu Mari-Terez Valter.

Dela će biti dio izložbe radova umjetnika iz 1932. godine. Slike nijesu prikazane zajedno od Pikasovih izložbi te godine.

Najavljujući danas izložbu londonski Tejt Modern muzej saopštio je da se 1932. godina sada smatrana "godinom čuda" za Pikasa. Kustos Ahim Borhard Hjum dodao je da su se tada ljudi pitali da li je taj umjetnik vredan ili je već prošlost.

Izložba "Pikaso 1932 - ljubav, slava, tragedija", biće postavljena u Pikasovom muzeju u Parizu od 10. oktobra do 11. februara a u Tejt Modern muzeju u Londonu od 8. marta do 9. septembra 2018.

Slika "Akt, zeleno lišće i bista" prodata je za 106,5 miliona dolara na aukciji u Njujorku maja 2010. godine i tada je bila najskuplje umjetničko djelo prodato na nekom javnom nadmetanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније