Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

31. 08. 2017. 23:08 >> 22:38

KC "NIKOLA ĐURKOVIĆ" KOTOR

Predstave, filmovi i izložbe u septembru

Kulturni centar "Nikola Đurković" iz Kotora objavio je septembarski program.

Početak mjeseca rezervisan je za najmlađe, tako da već u subotu 02.09.2017.g od 20 sati mogu pogledati predstavu "Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi", a u okviru Sedmog međunarodnog slavističkog skupa „Njegoševi dani“ koji se održava u Kotoru.

Animirani filmovi "Tinker bell neverbeast" i "Home" prikazivaće se u kinu „Boka“ u četvrtak, petak i subotu (6, 7. i 8. septembra) i 14, 15. i 16.septembra sa početkom u 19 sati.

Ljubiteljima sedme umjetnosti preporučujemo Dane evropskog filma, koji će se u kinu „Boka“ održati od 21. do 30. septembra od 20 sati. Na repertoaru su filmovi iz Italije, Danske, Njemačke, Kipra, Holadnije, Portugalije, Mađarske, Slovačke, Švedske i Francuske.

Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2017.g počeće 8. i trajaće do 17. septembra. Predstave uličnog teatra imaće gostovanja u Kotoru 9, 13. i 15. septembra. Na Trgu od oružja i Pjaci od kina od 19 sati predstavit će se francuske grupe Echassieurs sauteurs (9. septembar), Fluo (13.septembar) i Frichti concept.

U Gradskoj galeriji u septembru održaće se dvije samostalne izložbe akademskih slikarki – Milice Golubović iz Kotora (7. septembar od 21 sat) i Jadranke Terzić iz Beograda (28. septembar od 20:30 sati).

Gradska galerija organizuje projekat „Festival svjetlosti – Zasjaće palaci“ (22. i 23. septembar od 20 sati) koji podrazumijeva projektovanje svjetlosnih slika na fasadama zgrada, a odvijaće se istovremeno na tri mjesta: na Pjaci Sv.Tripuna, Pjaci od kina i Pjaci Sv.Luke. Učestvuju: Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Marija Tošković, Marina Cvetanovska, Milodarka Milatović – Stamatović, Radovan Vukasović, Vojislav – Vojo Kilibarda, Zoran Petrušić, Andrea Prokopijević, Predrag – Peđa Đaković, Draško Dragaš, Milica Golubović, Vladislav Patrić, Lana Bokan, Vaso Nikčević, Jovana Pestorić, Romana Pehar i Željka Jovićević.

U bašti Kulturnog centra održaće se koncert Nevas tria u utorak 12. septembar od 21 sat, dok je koncert klavisrkog dua Miletić – Zurković planiran za petak 29. septembar u Muzičkoj sali od 20:30 sati.

Predstava "Pometnje pitomca terlesa", po romanu Roberta Muzila, a u režiji Zorana Rakočevića, biće izvedena u bašti Kulturnog centra u utorak 26. septembra sa početkom u 20 sati. Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je Vasko Raičević, a pitomca Terlesa glumi mladi crnogorski glumac Marko Todorović. Predstava je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK i Kulturno informativnog centra „Budo Tomović“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније