Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Mina ]

18. 08. 2017. 17:59   >>  17:30

SFF

"Čistoća" najbolji studentski film

Bosanskohercegovačkom filmu Čistoća dodjeljena je nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) na svečanoj ceremoniji održanoj u tom gradu.

Nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

„Srce Sarajeva je važno priznanje dobrog rada i podsticaj da se uklone prepreke mladim autorima i njihovim karijerama. Nadam se da je ovo početak uspješnih karijera ovih mladih ljudi i Savjet je više nego srećan što smo učestvovali u njihovoj promociji“, rekla je viši stručnjak za konkurentnost u RCC, Dragana Đurica.

Ona je kazala da su u RCC svjesni stalne potrebe da se ulaže u mlade ljude, da im se pruži prilika i da se osnaže kako bi nastavili da približavaju region.

"Ekonomski razvoj našeg regiona je imperativ a kultura i umjetnost su veoma bitan dio slagalice i moramo ih podržavati i nastaviti da ih obogaćujemo", rekla je Đurica.

Film Čistoća je, kako je saopšteno, pobijedio u konkurenciji 13 filmova u trajanju do 60 minuta čiji su autori studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Studentski film po prvi put uvršten u takmičarski program SFF-a čime se promoviše rad studenata regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija.

Neven Samardžić, autor Čistoće je student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Njegov pobjednički 38-minutni film je priča o Fudi, narkomanu, koji nakon smrti najboljeg prijatelja odluči da se skine s heroina i pomiri s majkom. Međutim, etiketa narkomana ga i dalje prati i niko ne vjeruje u iskrenost njegove promjene, pa je on u opasnosti da se vrati starom načinu života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније