Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2017. 11:16   >>  10:47

ZATVARANJE ESPRESIVA

Koncert Domazetovića pomjeren za nedjelju

Crnogorski pijanista Vladimir Domazetović zatvoriće ovogodišnji program desetog izdanja festivala umjetničke muzike Espressivo u nedjelju, 13. avgusta u 21 sat. Koncert Domazetovića biće održan u prostorijama Ministarstva kulture na Cetinju. Ovo je sedmi, ujedno i finalni koncert programa festivala koji je otvoren 20. jula.

 

Prethodno zakazani koncert za sinoć nije održan zbog bolesti crnogorskog pijaniste.

Ulaz je slobodan.

Vladimir Domazetović je rođen u Baru 1976. godine. Po sticanju osnovnog muzičkog obrazovanja upisao se u klasu profesora Slave Gabrijelova kod kojeg je, po sopstvenim riječima, stekao najznačajnija iskustva i znanja o klavirskoj interpretaciji. Upisao je Muzičku akademiju u Titogradu kao najmlađi student Univerziteta Crne Gore.

Studirao je i magistrirao na cetinjskoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora V. Bočkarjova, a specijalističke studije završio u Parizu na Visokoj školi Alfred Cortot u klasi profesora Marijana Ribickog gdje je stekao diplomu pijaniste-izvođača. Laureat je republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije. Sa šesnaest godina je bio pobjednik Prvog međunarodnog pijanističkog takmičenja u Novom Sadu i time je ušao u krug najuspješnijih mladih pijanista bivše SFRJ.

Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju u Rimu (1993) i bio je finalista uglednog pijanističkog takmičenja u Senigaliji (1994). Nastupao je više puta na festivalima Barski Ljetopis, Grad teatar-Budva, Espressivo, Dani muzike, Montenegro Music Festival, Nomus, Nimus i mnogim drugim. Ostvario je zapažene nastupe širom Evrope i snimao za više televizijskih i radio stanica. Nastupao je više puta u prestižnoj pariškoj dvorani Alfred Cortot, kao i u Poljskoj ambasadi i Jugoslovenskom kulturnom centru.

Održao je više koncerata u okviru Nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008. godine. Ostvario je zapažene nastupe sa eminentnim orkestrima kao što su: Crnogorski simfonijski orkestar, Beogradska filharmonija, orkestar Virtuosi di Praga i italijanski orkestar Mitteleuropa. Pored solističkih nastupa ostvario je niz uspješnih koncerata interpretirajući kamernu muziku kao član klavirskog trija sa V.Klenkovskim (klarinet) i K.Stanković (violončelo). Pohađao je seminare poznatih klavirskih pedagoga kao što su: Vladimir Viardo, Konstantin Bogino, Žan Fasina i Žak Ruvije.

Za ostvarene rezultate na polju umjetnosti dobio je visoka društvena priznanja koja su mu uručena od strane Centra za savremenu umjetnost Podgorica, Skupštine opštine Bar i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU). Vladimir Domazetović je angažovan kao selektor muzičkog dijela programa festivala Barski Ljetopis. Docent je na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније