Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2017. 15:05   >>  17:10 2

JOKIĆ OBEĆAO

Opština će pomagati KotorArt

Opština Kotor će se i ubuduće zalagati za rješavanje svih problema u vezi s KotorArtom, a na to nas obavezuje kvalitet programa festivala i njegove produkcije, saopštio je predsjednik te opštine, Vladimir Jokić.

 

On je danas organizovao prijem za istaknute umjetnike, violiniste Romana Simovića i Nemanju Radulovića, gitaristu Miloša Karadaglića, kao i direktora KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanistu Ratimira Martinovića.

Radulović, Simović i Karadaglić borave u Kotoru povodom nastupa na XVI KotorArt Don Brankovim danima muzike.

U saopštenju iz kabineta Jokića se navodi da su umjetnici predsjednikom opštine razgovarali o njihovoj dugogodišnjoj saradnji sa Međunarodnim festivalom KotorArt, sa osvrtom na povezanost Simovića sa festivalom od nastanka i novom funkcijom umjetničkog direktora Don Brankovih dana muzike, brojne nastupe Karadaglića od početaka razvoja njegove svjetske karijere, kao i o snažnom utisku koji su na kotorsku publiku ostavili nastupi Radulovića prije dvije godine, ali i prije dvije noći.

"Muzičari su izrazili zahvalnost Opštini Kotor na značajnoj podršci KotorArtu i omogućavanju kontinuiteta realizacije kvalitetnih programa uprkos nesvakidašnjim okolnostima u kojima se festival našao svega nekoliko sedmica prije planiranog početka", saopšteno je nakon sastanka.

Uz podsjećanje da je Ministarstvo kulture bez valjanih argumenata prekinulo uobičajenu podršku ovoj manifestaciji, iz Opštine Kotor navode kako je Jokić stavio akcenat "na ovogodišnju snažnu podršku Opštine KotorArtu".

Jokić je, navodi se, obećao da će se i ubuduće zalagati za rješavanje svih pitanja, na šta obavezuje kvalitet programa festivala i njegove produkcije.

On je naglasio da se festival poput KotorArta prirodno nadovezuje na tradiciju, istoriju i kulturu ovih prostora, te da umjetnički sadržaji poput onih koje su Nemanja Radulović, Roman Simović i Miloš Karadaglić priuštili kotorskoj publici treba da budu osnova kulturnog života grada.

"Violinista Roman Simović, jedan od ambasadora KotorArta, istakao je veliko zadovoljstvo održanim koncertom, prijemom kod publike, kao i organizacijom, naglasivši da država mora stajati iza projekata kakav je KotorArt, ali i umjetnika koji je na najbolji način reprezentuju u svijetu. Violinista Nemanja Radulović je podijelio pozitivne impresije vezane za nastupe na KotorArtu i istakao da festival, kao i Kotor zaslužuju da budu i dalje mjesta susreta umjetnika iz cijelog svijeta. Gitarista Miloš Karadaglić, takođe ambasador KotorArta, zaključio je da Kotor svojom istorijom, arhitekturom i autentičnim ambijentom predstavlja idealno mjesto za umjetnost i da KotorArt, uz adekvatno finansiranje, u budućnosti može stajati rame uz rame sa najemintentnijim festivalima u Evropi i svijetu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније