Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: B.V.

01. 08. 2017. 15:47 >> 15:19

DON BRANKOVI DANI

Simović sjutra na Kotor Artu

Nakon nastupa na Verbijeu, jednom od najprestižnijih festivala u svijetu, violinista Roman Simović dolazi na KotorArt Don Brankove dane muzike, sjutra kada će kao domaćin koncerta svirati sa vrhunskim izvođačima.

 

Organizatori su saopštili da umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti, razvio je uspješnu karijeru, a već više godina djeluje kao koncert-majstor čuvenog Londonskog simfonijskog orkestra.

Nakon nastupa sa Mišom Majskim i Evgenijem Kisinim na Verbijeu, Simović će kotorskoj publici predstaviti umjetnike sa kojima rado nastupa.

"Među njima su violinista Nemanja Radulović, violinistkinja Aljona Bajeva, violistkinja Milena Simović, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević, i pijanistkinja Olga Sitkovetski. U Crkvi sv. Duha sa počekom u 22 sata, na koncertu Roman i prijatelji publika će biti u prilici da sluša bisere kamerne muzike Rahmanjinova, Dvoržaka i Šumana", navodi se u saopštenju.

Simović, osnivač i član gudačkog kvarteta Rubikon, nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima kao što su Verbier Festival, White Nights u Sankt-Peterburgu, Easter Festival Valery Gergiev u Moskvi, Dubrovačke ljetnje igre, KotorArt, BEMUS, NOMUS itd.

Kao solista, svirao je pred Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom teatra „Marijinski“, Simfonijom Nove Škotske u Kanadi, Kamernim orkestrom „Franc List“ u Mađarskoj, kameratama Berna, Salcburga, potom Poznanjskom, Praškom filharmonijom itd. Sarađivao je s dirigentima kao što su Valerij Gergijev, Antonio Papano, Kristjan Jarvi, Jirži Belohlavek, kao i sa solistima poput Leonida Kavakosa, Šlomoa Minca, Itamara Golana, Julijana Rahlina, Miše Majskog, Evgenija Kisina, Juje Vang i dr. Svira na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније