Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: B.V.

31. 07. 2017. 23:10 >> 22:40

DON BRANKOVI DANI

Radulović nastupa sjutra u Kotoru

Proslavljeni srpski violinista, Nemanja Radulović, nastupiće sjutra na KotorArt Don Brankovim danima muzike na Ljetnjoj pozornici. Sa početkom u 22 sata, Radulović će svirati sa svojim ansamblom Đavolji trileri koji čine violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

 

Radulović je, kako su saopštili organizatori, stigao u Kotor ovjenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske, koju mu je prije nekoliko dana dodijeljena na Festivalu umjetnosti u Sent-Agrevu. 

"Nemanja Radulović, studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu u Njemačkoj, kao i na čuvenom Pariskom konzervatorijumu. Kao solista, nastupa s vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama, kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, sala Berlinske filharmonije, Sala „Pleyel“ u Parizu, Santori u Tokiju, Pozorište „Kolon“ u Buenos Ajresu", navodi se u saopštenju.

Radulović je osnivač i vodeći član ansambla Đavolji trileri, poznatog po briljantnim nastupima i virtuozitetu, kao i ansambla "Double Sens", s kojim je snimio kompakt-disk „5 Seasons“, s djelima Vivaldija i Sedlara.

Takođe, nedavno je snimio i kompakt-diskove „Paganini Fantasy“, 2013. i „Journey East“, 2014. godine. Dobitnik je Nagrade „Međunarodno otkriće godine“ (2005), „Najbolji solista godine“ (2014), „ELLE Style Award“, za muzičara godine (2015), zatim Oktobarske nagrade Beograda; počasni je doktor Univerziteta umetnosti u Nišu. Godine 2014. postao je ekskluzivni umjetnik Izdavačke kuće „Dojče Gramofon“. Nakon uspješne saradnje sa Bornmutskim simfonijskim orkestrom i dirigentom Kirilom Karabicom, izabran je da bude „artist-in residence“ ovog orkestra tokom sezone 2016/2017.

Ansambl Đavolji trileri odmah po osnivanju 2005. godine, pridobio je naklonost publike i muzičke kritike. Nakon prvog albuma, uživo snimljenog koncerta za Izdavačku kuću „Decca“, uslijedili su albumi Fice Seasons, Paganini Fantasy, Journey East, kao i Bach za Izdavačku kuću „Dojče Gramofon“.

"Članovi ansambla nastupaju u prestižnim salama, a redovno su pozivani od strane festivala kao što su Un Violon sur le sable, Ohridsko ljeto, Rheingau Musik Festival, Filmski i muzički festival „Kustendorf“, Reims Flâneries itd. Ostvarili su saradnju u više projekata sa brojnim umjetnicima, među kojima su Marijel Nordman, Lor Favf-Kan, Patris Fontanarosa, Ivan Kasar, Aleksandar Sedlar, Mark Olivije Dipen, Emir Kusturica. Vođeni željom da povećaju brojnost svoje publike, sarađuju sa Muzičkom omladinom Francuske kako bi omogućili mladim ljudima da otrkiju muziku. Pored toga, ansambl se ne ustručava da svira na mjestima kao što su željezničke i metro stanice, ili noćni klubovi. U sezoni 2017/2018. predstoji mu turneja u Evropi i Aziji", navodi se u saopštenju.

Šesnaesti Don Brankovi dani muzike održavaju se od 13. jula do 13. avgusta kao dio IX Međunarodnog festivala KotorArt, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku Coca-Cole, Luštica Bay-a, hotela Palma i Palmon bay.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније