Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

28. 07. 2017. 08:28 >> 08:06

BIJELO POLJE

"Legende" i Bebek na festivalu tamburaša

U Bijelom Polju večeras počinje Petnaesti Internacionalni festival tamburaških orkestara.Tokom tri festivalske večeri, na gradskom trgu, nastupiće petnaest ansambala iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

 Prve večeri nastupiće TO “Tabiet“ i Nino Veličkovski iz Makedonije, „Subotički tamburaški kvartet“,TS „Preloški muzikanti“ iz Slovenije i TO „Đorđa Čavića“ iz Srbije.

U subotu su pored gosta večeri Šukrije Šutog Serhatlića i Baneta Krstića sa Garavim sokakom na programu TO UKUD-a „Zvonko Cerić“ iz BiH, TO Doma kulture „Jovan Tomić“ iz Srbije, TO „Hrvatski dom Wels“ iz Austrije, TS „Bećaruše“ iz Hrvatske i „Bjelopoljski tamburaši“. Gosti večeri su članovi muzičkog sastava „Legende“.

Završne večeri festivala nastupiće GTO Pljevlja, domaćin, TO „Limski biseri“ , „Muzički signali“, „Zvuci sa Ribnice“,“Podgorički tamburaši“ i To „Bekrije“. Gosti večeri biće Ismail Delija i Željo Bebek.

U okviru festivala, 29.jula sa početkom u 18 časova, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu biće održana promocija knjige ''1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena'' .

Pokrovitelj festivala je Opština Bijelo Polje,  izvršni producent Centar za kulturu, a medijski sponzor  RTCG.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније