Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

23. 07. 2017. 13:20 >> 13:10

700 UČESNIKA

Tango kamp u Kolašinu od 25.jula

Internacionalni tango kamp, koji će tokom 20 dana ugostiti oko 700 gostiju iz 25 zemalja, počinje 25. jula u Kolašinu.

Kako su saopštili organizatori, zbog rekordnog broja gostiju, turistički kapaciteti u Kolašinu biće gotovo potpuno popunjeni tokom centralnih desetak dana događaja. Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanja, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje.

Naglasili su da Tango kamp već sedmu godinu zaredom privlači stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta, a zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije. Organizatori događaja iz Tango Naturala Montenegro, posebno ističu njegov uticaj na jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

 "Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori", istakao je osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Kako je naveo, pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da je prosečno ostajanje ove godine čak devet dana, a ima i dosta onih koj su odlučili da ostanu na događaju i svih 20 dana.

“Gosti kampa većinu vremena provode u gradu za razliku od uobičajennih tranzitnih turista. Činjenica je i da raznovrsni sadržaji privlače veliki broj netangerosa, što ima mnogo dalekosežniji efekat nego da je u pitanju obični plesni događaj", naglasio je Dožić.

Kao i godinama unazad, predstojeći događaj će obilovati različitim tango sadržajima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti), a dio programa odigraće se na otvorenom. Jedan od organizatora, Duško Raketić, najavljuje da će i ove godine veliki broj građana moći da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima i ostalim događajima na Trgu borca, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.

Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj građana i posjetioca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). A pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike.

Treba naglasiti da je kamp besplatan za sve neplesače.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније