Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2017. 09:33 >> 09:12

MATICA CRNOGORSKA

U petak na Cetinju kulturni program

Nastavljajući kulturni program Cetinjanke Cetinju, koji ima za cilj da doprinese afirmaciji kreativnih žena Cetinja, Matica crnogorska Ogranak Cetinje i Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje, u petak 21 jula organizuju dva događaja, Mystic Dance Night i izložbu slika Milice Vujkotić

Kako je saopšteno iz Matice crnogorske, na Dvorskom trgu od 19.30 do 20.30 sati održaće se program Mystic Dance Night u režiji i po scenariju Slađane Vujanović a u saradnji sa Umjetničkim centrom Mystic. U program će učestvovati oko pedesetoro mladih (od 4 do 18 godina) iz Cetinja i Podgorice.

Slađana Vujanović je osnovnu školu završila na Rijeci Crnojevića a Fakultet dramskih umjetnosti, Odsjek produkcija na Cetinju. Kao producent i marketing menadžer nakon završenih studija radila je u RTV Atlas i kompaniji Eurotehnika MN.

"Plesna znanja sticala je u regionui inostranstvu (Engleska, Španija, Poljska, Turska) i to od najboljh. Njene koreorgafije su bile dio raznih festivala i događaja u CG. Već 15 godina energiju i posvećenost ulaže u ples i rad sa djecom iodraslima u Umjetničkom centru Mystic i kreativnom boravku CrE-ART, čiji je suosnivač.Kao plesač bila je dio televizijskog projekta 'Let’s move' i šou programa 'Ukusi života' na RTV Atlas. Par godina organizator je i PR manager manifestacije Noć knjige za Crnu Goru.

U Galeriji Matice crnogorske (Njegoševa 100) u 21 sat biće otvorena izložba slika Milice Vukotić. U umjetničkom program učestvovaće Ivana Kaluđerović, profesorica violine a o izloženim radovima govoriće Ljiljana Zeković, istoričarka umjetnosti.

Vukotić je imala više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu a ovo je njena prva samostalna izložba posvećena voljenom gradu. Ljubitelji umjetnosti moći će da vide dvadesetak njenih slika rađenih tehnikom ulje na platnu.

"Nakon muzičke numere koju ce na violini izvesti profesorica violine Ivana Majić Kaluđerović, Luka Lagator će u ime Matice crnogorska i Sekretarijata za kulturu Prijestonice Cetinje prigodnom besjedom pozdraviti prisutne a o izloženim radovima govoriće Ljiljana Zeković, istoričarka umjetnosti koja će i otvoriti izložbu", navodi se u najavi programa. 
Izložba će biti otvorena 15 dana.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније