Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 06. 2013. 17:31 >> 18:02

POPREČAN PRESJEK

Kako izgleda unutrašnjost metka

Amerikanka Sabina Perlman uradila je seriju fotografija pod nazivom "Ammo" ("Municija"), u kojoj je predstavila 900 metaka presječenih napola.

Serija "Ammo" je urađena u Švajcarskoj, u bunkeru iz Drugog svjetskog rata. Umjetnica iz Kalifornije je fotografisala 900 komada minicije, prikazujući pedantnost i "opasnu" ljepotu koja je smještena unutar metka.

"Prvobitno sam bila zaintrigirana dvojnom prirodom predmeta, odnosno municije. Poprečan presjek otkriva kompleksnost i ljepotu forme, koja je u ogromnom kontrastu sa destruktivnom namjenom predmeta. To je prezentacija zla i ljepote, refleksija ljudskog stanja", pojasnila je umjetnica svoje fotografije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније