Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2017. 23:51 >> 23:24

POZORIŠTE ZA DJECU

Škotski teatar na festivalu u Kotoru

Kotorski festival pozorišta za djecu prvi put će ugostiti nagrađivano pozorište iz Škotske – Teatar Tortoise in a Nutshelliz Edinburga, koje će se publici predstaviti sa dvije produkcije – "Riba", u koprodukciji sa Teatrom Katapult iz Danske i Macrobert Art Centrom, namjenjena uzrastu od 12 godina, i "Izgubljene stvari", namjenjenu uzrastu od 9 godina.

"Kotorski festival pozorišta za djecu ovog ljeta će proslaviti svoj veliki jubilej – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u raznovrsnimprofesionalnim predstavama za djecu i mlade, različitih žanrova", kazali su organizatori.

"Riba" je autorsko djelo Teatara Tortoise in a Nutshell i En Sofi Oksenvad, u režiji Rosa Mekeja, koje govori o jednom čamacu, koji se poput malenog zrna u ogromnom burnom moru, bori se sa olujnim talasima i munjama. Neprestano veslajući naprijed, ribar, vođen očajem, plovi bez cilja sa svôm svojom ovozemaljskom imovinom. Gleda u mračnu dubinu i sprema se da skoči… Ali prije nego što uspije da iskoči, jedno šarenoliko biće uskače u njegov čamac. Riba je priča o čovjeku i ribi, i o neočekivanom uticaju koji imaju jedno na drugo.

Tkajući bogatu tapiseriju kombinovanjem lutkarstva, pokreta i kompleksnog dizajna, uz pratnju uzbudljive originalne muzike, ova predstava poziva publiku da zaroni u podvodni svijet. Istražujući teme depresije, zavisnosti i napuštenosti, "Riba" je istraživanje o tome šta smo sve spremni da učinimo da bismo pobjegli od nas samih, ali i o tome kako naći radost čak i u najdubljim i najmračnijim dubinama.

Predstava će biti izvedena u srijedu, 5. jula u 20h, u Kulturnom centru.

"Izgubljene stvari, autorsko djelo nagrađivanog teatra, Tortoise in a Nutshell i pisca Olivera Emanuela (Zmaj, Titus, Dan kada sam zamijenio oca za dvije zlatne ribice), predstava je koja je nastala na inicijativu škotskog Internacionalnog festivala pozorišta i plesa za mladu publiku – Imaginate 2015. Govori o dječaku koji pada i dospijeva u novi, zastrašujuči i mračni, svijet. To je svijet izgubljenih stvari: ključeva od auta, vjenčanog prstenja, očeva, i misteriozne djevojčice koja pravi nevjerovatnu mašinu. Igrana u unikatnoj kupoli, Izgubljene stvari je predstava o gubljenju i pronalaženju stvari, za koje nismo ni znali da tražimo; mračna bajka smještena u fantastični svijet gdje ništa nije onako kakvim se čini.

Predstava će biti izvedena u petak, 7. jula, u Kulturnomcentruu 18 hi 20 h.

"Kao i svake godine, festival je i za 25. Izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi, kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke", saopštli su organizatori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније