Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

07. 06. 2017. 13:57 >> 13:32

GOST IVAN NOVAK

"Dan oslobođenja" otvara UnderhillFest

Projekcijom filma "Dan oslobođenja" reditelja Mortena Traavika i Uġisa Oltea, večeras u 20.30 sati u Vojnom objektu Zagorič, biće otvoren VIII Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma - UnderhillFest.

Gost Festivala je član benda "Laibach" Ivan Novak, koji će se obratiti publici nakon projekcije filma.

Film "Dan oslobođenja" prikazuje kako je "Laibach" postao prvi strani rok bend u istoriji koji je 2015. nastupio u Sjevernoj Koreji.

Gostovanje benda “Laibach” u Pjongjangu organizovali su Sjevernokorejsko-evropska asocijacija za promociju kulturne razmjene, "Traavik Art" kompanija iz Norveške i sam bend, koji je početkom jula 2015. proslavio 35 godina postojanja specijalnim koncertom u rodnom Trbovlju na kojem je predstavio i dio programa pripremljenog za Sjevernu Koreju.

Sjevernokorejski zvaničnici naveli su uoči tog događaja da se "Laibach" smatra "neonacističkim (bendom), jer koristi scenografiju i kostime koji podsjećaju na Hitlera".

Morten Traavik je norveški reditelj i umjetnik, međunarodno aktivan u čitavom nizu umjetničkih žanrova. Uġis Olte latvijski je reditelj i montažer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније