Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ . ]

03. 06. 2017. 23:05 >> 22:38

"VASA PAVIĆ"

Spremni za proslavu jubileja

Muzička škola "Vasa Pavić" slavi jubilej 70 godina od osnivanja. Tim povodom u KIC-u Budo Tomović bivši i sadašnji đaci i pedagozi održaće koncert pod nazivom „Susret generacija“.

Sedamdeset godina je prošlo otkad je sreski narodni odbor Titograda posebnom odlukom osnovao nižu Muzičku školu „Vasa Pavić“ i tim povodom će sjutra u podgoričkom KIC-u biti upriličen koncert pod imenom „Susret generacija“.

Orkestrom sastavljanim od bivših i sadašnjih đaka i pedagoga škola dirigovaće slavni maestro Julio Marić, Novljanin koji je i treća generacija škole dok je još djelovala pod imenom Njegoš na Cetinju.

Solistički će nastupiti pijanistkinja Vladana Perović, a na repertoaru su djela Mocarta, Šopena, Šuberta.

„Ono osnovno i glavno sam stekao u ovom školi. Imao sam dobrog direktora škole koji je vodio računa o školi, đacima, nije dozvolio da nijedan đak napusti školu, uvijek se trudio da ubijedi svakog da to treba da radi, da će mu jednog dana biti dobro“, kaže dirigent Julio Marić.

Dobra energija i puno muzike na probama sa dirigentima poput Marića posve su novo iskustva i bivšim i sadašnjim đacima škole.

„Atmosfera je veoma dobra, i svi gledamo da to što bolje uradimo, da ovaj program što bolje odsviramo, a što se programa tiče, on je veoma zabavan i veoma dobra muzika, jedva čekam da to odsviramo“, kaže jedan od učenika Kosta Popović.

„Jako mi se dopada rad Julija Marića, bilo je impresivno na probama, on je profesionalac, i jednostavno se bavio i detaljima, i muzikom“, ističe Ana Cerović Zvicer iz Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Na pravi način će ovim ozbiljnim repertoarom sjutra u KIC-u publika uživati u muzici podgoričkih đaka i škola koja je kroz sedam decenija iznjedrila većinu kadra republike, ali i velika imena svjetske muzičke elite.

Tijana Jovović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније