Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

20. 06. 2013. 15:08 >> 15:09

CRNOGORSKI AUTORI

Predselekcija "A Sea of Words 2013.”

Komisija zadužena za predselekciju priča mladih pisaca iz Crne Gore, danas u Ministarstvu kulture izabrala tri autora iz naše zemlje. U pitanju je VI literarni Konkurs za najbolju kratku priču Euro-mediteranskog regiona, koji organizuju Fondacija “Ana Lind” (Aleksandrija) i Evropski institut za Mediteran (Barselona).

 

Od 8 prijavljenih kratkih priča iz Crne Gore, Komisija je shodno propozicijama ovog međunarodnog Konkursa, izabrala sljedeća tri autora:

Dragana Tripković – „Vodeni grad“

Aleksandra Damjanović – „Pupak“

Ilija Đurović – „Kradljivac tijela“

Izabrane priče biće prevedene na engleski jezik i upućene internacionalnom žiriju radi finalne selekcije najboljih priča iz 43 zemlje Evrope i Mediterana.

U užem izboru su bili i Bojan Lalović sa pričom “Slušala je ploče” i Jelena Gazdić sa pričom “Među ljudima”.

Komisija je zasjedala u sastavu: književnik Pavle Goranović, književni kritičar Nela Savković Vukčević i dipl. prof. književnosti Bojan Rajević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније