Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 05. 2017. 17:26   >>  17:19 1

FILM DANILA MARUNOVIĆA

"Preludijum za snajper" u Zagrebu

Svečana hrvatska premijera dokumentarnog filma Danila Marunovića „Preludijum za snajper“ održana je sinoć u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Brojni gosti i zvaničnici, predstavnici Ambasada (ambasador Crne Gore u RH Boro Vučinić, predstavnici Ambasade Crne Gore u R. Sloveniji), Grada Zagreba (gradonačelnik Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, sa saradnicima), kulturni i javni radnici, filmski stvaraoci, prisustvovali su svečanoj hrvatskoj premijeri dokumentarnog filma Danila Marunovića "Preludijum za snajper" u Muzeju Mimara 9. 5. 2017. koju su organizirali Nacionalana zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb, Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Muzej Mimara.

Priča o Dimitriju Popoviću ispričana na drugačiji način naišla je na opšte odobravanje prisutnih.

U posebnoj atmosfera prostora Muzeja Mimara režiser Danilo Marunović je na kraju projekcije, pozdravljen dugotrajnim aplauzom kao potvrdom kvalitete njegovog filma. Dugotrajni aplauz zaslužili su i akteri filma Dimitrije Popović i Severina Vučković.

"Rijetki su oni koji dobiju takvu priliku, kao što sam ja imao, da radim na ovakvom filmu i u tome sarađujem sa Dimitrijem koji je prepoznatljiv širom svijeta. Zahvaljujem mu zato što je imao povjerenje u mene i sve vrijeme me podržavao u mojoj priči o njemu", rekao je Danilo Marunović.

"Do sada su o meni snimili petnaestak dokumentarnih filmova, a ovaj je poseban, drugačiji i specifičan, na čemu čestitam režiseru Danilu Marunoviću", riječi su Dimitrija Popovića u obraćanju prisutnima.

Pohvalu mladom kolegi izrekao je u svom obraćanju i poznati režiser Veljko Bulajić.

Prisutni su imali priliku vidjeti i instalaciju Dimitrija Popovića Pjesma bez riječi koja je poslužila kao lajtmotiv ovoga filma.

"Premijera u Zagrebu po svemu, od organizacije, do atmosfere je bila u skladu sa odrednicom filma specifična, vrhunska i posebna", ocjenjuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније