Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 04. 2017. 22:02 >> 21:39

DON BRANKOVI DANI MUZIKE

Roman Simović jedan od ambasadora KotorArt-a

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, promovisaće vrhunski umjetnici i internacionalno poznata imena, kao ambasadori Festivala koji će istovremeno promovisati i Kotor kao svojevrsni umjetnički centar Crne Gore, saopštili su organizatori.

Vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, Roman Simović prvi je ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike, i biće angažovan i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti.

"Od samog početka sam vjerovao u opstanak KotorArt-a. Najteže je početi nešto novo a kasnije opstati. A KotorArt ne samo da je to uspio već je izrastao u jako ozbiljan festival klasične muzike. Velika je čast biti dio ove divne priče i hvala vam", saopštio je Simović.

Uz ostale ambasadore, Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније