Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2017. 09:45 >> 09:19
1

DRŽAVNA NAGRADA

"Miroslavljevo jevanđelje" Zuvdiji Hodžiću

Državna nagrada "Miroslavljevo jevanđelje" za 2016. godinu biće uručena književniku Zuvdiji Hodžiću sjutra, 31. marta 2017. godine u 18 sati, u Bijelom Polju – Kuća Rista Ratkovića.

Žiri za dodjelu državne nagrade "Miroslavljevo jevanđelje", na sjednici održanoj 1. februara 2017. godine, odlučio je da se nagrada za 2016. godinu dodijeli književniku i istaknutom kulturnom stvaraocu Zuvdiji Hodžiću, za roman "Svi moji", objavljen 2016.godine u izdanju OKF-a Cetinje.

Žiri je odlučivao u sastavu: Mladen Lompar, predsjednik i članovi Milorad Popović, Jovanka Vukanović, Živko Andrijašević i Bogić Rakočević.

“Nagrađeni roman “Svi moji“ pokazuje da je književnost zapravo zbir fragmenata iz života. Hodžićev narativni opseg je širok i obuhvata period njegovih predaka, mladalačke dane, one podatke iz životnog okružja što u sebi nose neku misteriju i konkurišu životnim činjenicama, zatim preispitivanje sebe i vremena u kojem živi, nizanje sažetih činjenica i detalja iz stvarnosti s povremenim oslanjanjem na maštu”, kaže se, između ostalog, u obrazloženju Žirija.

Nagradu će laureatu uručiti ministar kulture prof. mr Janko Ljumović.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније