Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 03. 2017. 12:11 >> 11:44

ZETSKI DOM

Pozorišna (e)misija The Books of Knjige

Pozorišna (e)misija The books of knjige biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u četvrtak, 30. marta sa početkom u 20 sati.

Večeri tokom kojih će nastupati TBOK su zamišljene kao okrugli stolovi u čijem bi prvom dijelu o temi koja je planirana za to veče govorili članovi TBOK, zatim bi uslijedio dio u kome bi se u raspravu uključila i publika, bilo postavljanjem pitanja, bilo učestvovanjem u raspravi. Nastup bi trajao najmanje sat vremena.

"Realizacija koncepta će počivati na interaktivnoj komunikaciji koja će biti obojena crno-humornim notama ali će se svakom segmentu projekta, tj. svakoj posebnoj temi pristupiti na način što će se realizatori ozbiljno pripremiti obuhvatajući veliki broj aspekata u pristupu problemu o kojem se govori (sociološki, kulturološki, psihološki, filozofski, ekonomski i mnogi drugi aspekti života u Crnoj Gori i u okruženju)", navodi se u saopštenju zetskog doma.

Članovi "The Books of Knjige" su Popaj (Aleksandar Radunović), Goro (Goran Vujović), Zonjo (Zoran Marković), Gajo (Veselin Gajović).

"Ono što bi valjalo istaći kao posebnu važnost i značaj ovog projekta je činjenica da ćemo da ćemo pokušati da pozorištu vratimo ulogu važnog mjesta kad je u pitanju kultura zajednice i to ne samo kroz koncept prikazivanja pozorišnih predstava, već i kroz korišćenje pozornice za pokretanje rasprava, tj. otvaranje foruma o temama koje su goruće kad je u pitanju kulturni razvoj zajednice i pokušaj sagledavanja problema koncepata kulturne politike i razvoja društva, te promišljanja i preduzimanja akcija kojima bi se stanje pokušalo popraviti", zaključuje se u saopštenju. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније