Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

22. 03. 2017. 16:25   >>  16:07

BIJELO POLJE

Konatar i Suljević pobjednici likovnog proljeća

Akademski slikari Jana Konatar i Eldin Suljević podijelili su prvo mjesto na izložbi "Bjelopoljsko likovno proljeće", koju organizuje Muzej tog grada.

Na tradicionalnoj slikarskoj izložbi učestvovalo je 18 autora sa 32 rada. Drugu nagradu dobio je Zoran Lazarević, dok je treće mjesto pripadlo Milovanu Rakonjcu.

"Polaskana sam prvom nagradom, nijesam joj se nadala. Konkurisala sam s dvije slike čiji su motivi pejzaži. Za mene kao mladu umjetnicu, učestvovanje na ovakvim manifestacijama je jako važno, a nagrade su veoma stimulativne. Ovo osvojeno prvo mjesto će mi biti jedno dražih jer ga nosim iz svog rodnog grada”, poručila je  Konatar.

Suljević je istakao da je i ranije učestvovao na Bjelopoljskom likovnom proljeću te da je, pored ove, osvojio još tri nagrade na proljećnom salonu.

Vesna Šćekić je istakala da je draž ovogodišnje manifestacije što se ove godine organizuje u godini uspostavljanja Muzeja kao samostalne javne ustanove, te godini obilježavanja jubileja šet decenija postojanja i rada.

O kvalitetu radova odlučivao je stručni žiri - akademski slikari Aldemar Ibrahimović i Radun Marsenić  ipredstavnik Muzeja Branislav Gačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније