Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Portal analitika, Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2017. 11:51 >> 11:29
4

DJELO MITRA ŽIVKOVIĆA

Njegoš na Crnogorskom trgu u Argentini

Crnogorski trg u Argentini krasiće bista Petra II Petrovića Njegoša, djelo akademskog vajara Mitra Živkovića.

Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije, Miodrag Mišo Krivokapić, kazao je da je bista poklon Fondacije, kao i četiri ženske i četiri muške crnogorske nošnje koje će biti dar kulturno umjetničkim društvima naših iseljenika u Buenos Airesu, Urugvaju i Peruu.

“Fondacija je u stalnom kontaktu sa našom dijasporom. Naš cilj, koji smo zacrtali prilikom osnivanja, je jačanje veza i kulturne saradnje sa potomcima Crnogoraca koji su prije više od sto godina stigli na Zeleni kontinent. Od 2014. godine kada smo osnovali Fondaciju trudili smo se da učinimo što više, budemo u kontaktu sa ljudima koji su nas uvijek primali otvorenog srca i sa mnogo ljubavi pričali o svojim precima i Crnoj Gori. Izradili smo sajt s namjerom da pomognemo svima onima koji žele da pronađu informacije o svojim precima u Argentini”, kazao je Krivokapić za portal Analitika.

On je naglasio da su sve to mali koraci, ali da se za relativno kratko vrijeme učinilo mnogo.

“Rezultata mora biti kad se radi iskreno, od srca”, kaže Krivokapić ne skrivajući zadovoljstvo što će na Crnogorskom trgu u Argentini biti postavljena Njegoševa bista. Ovaj lijep gest Crnogorsko-argentinske fondacije ostvaren je u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Argentini.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније