Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 06. 2013. 08:36 >> 08:37

"PRIZMA"

U SAD se traže Orvel i Haksli

Prodaja knjiga "1984" Džordža Orvela i "Vrli novi svijet" Aldusa Hakslija, eksplodirala je od kada je prošle nedjelje objavljena vijest da američka vlada sprovodi tajne programe, kojim prati sve podatke i komunikacije miliona ljudi na društvenim internet mrežama.

 

Nekoliko izdanja čuveng Orvelovog romana o “Velikom bratu koji sve posmatra", tj. vladi koja dvadeset četiri sata nadzire svakog pojedinca, našlo se među 200 najprodavanijih knjiga onlajn prodavnice Amazon.

Hakslijeva priča o životu u budućnosti dospjela je na 210. mjesto i već je rasprodat prvobitni tiraž koji je Amazon imao na raspolaganju.

Kultni futuristički horor roman "Farenhajt 451" Reja Bredberija zauzeo je 75. mjesto na listi trenutno najprodavanijih knjiga u Americi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније