Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 06. 2013. 10:29   >>  10:29

CRNOGOSKI AUTORI

Pet romana u trci za nagradu "Meša Selimović"

Za književnu nagradu „Meša Selimović“ ove godine konkuriše pet crnogorskih romana. U izboru selektora za Crnu Goru književnog kritičara Vlatka Simunovića našla su se djela „Karnera“ Milorada Popovića, „Odlaganje.Parezija“ Andreja Nikolaidisa, „Atelanska igra“ Dragane Kršenković Brković, „Life Lift“ Slavice Perović i „Uspavanka za Vuka Ničijeg“ Ksenije Popović.

 

Nagrada „Meša Selimović“ dodjeljuje se za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Priznanje se dodjeljuje u okviru međunarodnih književnih susreta „Cum grano salis“ koji će biti održani od 5. do 8. septembra u Tuzli.

Selektor za Bosnu i Hercegovinu Edin Pobrić odabrao je „Planet Friedman“ Josipa Mlakića i „Sjeme smrti“ Dževada Karahasana. Selektor za Hrvatsku Branko Čegec odlučio se za romane: „Belladonna“ Daše Drndić, „Božanska dječica“ Tatjane Gromače, „Planet Friedman“ Josipa Mlakića i „Detektor istine“ Igora Rajkia. Selektorka za Srbiju Ružica Marjanović odabrala je „Dugovečnost“ Svetislava Basare, „Nesreću i stvarne potrebe“ Ivančice Đerić i „Zoju“ Mire Otašević.

Ko će dobiti Nagradu „Meša Selimović“ za najbolji roman objavljen u 2012. odlučivaće žiri u sastavu: Hadžem Hajdarević (predsjednik), Pavle Goranović, Jagna Pogačnik, Vladimir Arsenić i Faruk Šehić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније