Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 06. 2013. 09:58   >>  10:00

ILUSTROVANO IZDANJE

Reinkarnacija Kafkinog "Preobražaja"

Iako je Kafkin "Preobražaj" prvi put izdat prije stotinjak godina, svoju je "reinkarnaciju" doživio upravo ove godine. Poznati američki ilustrator i grafičar, Piter Kuper, Kafkinu je priču redizajnirao u simpatičan spoj američkog crteža i njemačkog ekspresionizma.

 

Originalna Kafkina priča govori o porodičnim odnosima, životu i otuđenju kroz lik ogromne bube, Gregora Samse. Kuperov redizajn ne odmiče od tih glavnih elemenata Kafkine zamisli, već ih oživljava kroz humor i zajedljivost domišljatih crteža. 

Kuper je već kao petogodišnjak, bio fasciniran entomologijom (nauka o insektima), ali ju je polako istisnulo njegovo otkriće stripova.

Zahvaljujući Kafki uspio je da spoji dvije ljubavi i da stvori nešto jedinstveno. Svoje stripove regularno objavljuje u brojnim magazinima i novinama od kojih je poznatiji "Mad" za koji crta "Spy vs Spy". Svoju prvu kolekciju Kafkinih adaptacija "Give it up!" Kuper je objavio 1995. 

Vizuelno putovanje kroz film o Kuperovoj knjizi možete pogledati ovdje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније