Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Milanka Sredanović, TVCG

05. 02. 2017. 20:02   >>  19:38

NA VENECIJANSKOM BIJENALU

Ivana i Adin spremni za izazov

Crnu Goru na Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti, koje će se održati od 13. maja do 26. novembra predstavljaće Ivana Radovanović i Adin Rastoder. Imaju jasnu viziju zajedničkog projekta, spremni su za izazov. Prestižna manifestacija ove godine okuplja mlađu generaciju stvaralaca iz čitavog svijeta koji će odgovoriti na temu - Viva art viva.

Ivana i Adin su se prijavili samostalno, a nastupiće zajedno. Povezala ih je ideja koja odgovara temi Bijenala. Zato su i odabrani. A zadatak je, uloga i odgovornost umjetnika u savremenom društvu prepunom potresa i konflikata, iskorak ka drugima. Baš ono što je inspiracija njihovog stvaralaštva od samog početka.

Dobili su šansu koja se ne propušta. Njihova imena stajaće uz velikane koji su izlagali na Bijenalu - Klimta, Renoara, Kurbea, Braka, Matisa, Pikasa, uz  Marinu Abramović, Dada  Đurića. Naredna dva mjeseca baviće  se pitanjima života, čovjekom.

Rastoder istražuje egzistencijalna i psihološka stanja doživljaja svijeta. Njegove su forme stilizovane, skladne, apstraktne. Radovanovićevu interesuje prolaznost. Stvara  figure bez lica, prazne i unižene u ljudskom dostojanstvu. Ne brine ih to što su u umjetničkom izrazu posve drugačiji.

Radiće brzo i  posvećeno, predstaviti se sa novim mladim energijama Evrope, Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka. Sve  će se dešavati pod krovovima stalnih paviljona u parku Đardini i sezonskih na lokalitetu Arsenale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније