Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 06. 2013. 13:15 >> 14:54
2

SALON KARIKATURE

Darko Drljević prvi i u Zemunu

Darko Drljević, autor karikatura koje svakodnevno objavljuje Portal RTCG, osvojio je prvu nagradu na 18. Zemunskom međunarodnom salonu karikature.

Tema ovogodišnjeg salona bila je "Opasnost: korupcija!”, a u selekciji su se našli radovi 108 karikaturista iz 64 države sa svih kontinenata.

Drugu i treću nagradu dobili su Dušan Gađanski iz Srbije i Kamil Javuz iz Turske. Nagrada publike pripala je nedavno preminulom Juriju Kosobukinu iz Ukrajine.

Održano je i više edukacija učenika osnovnih škola u crtanju karikatura i o korupciji kao globalnom zlu, a poseban žiri je selektovao 12 najboljih dječjih radova za izložbu i za katalog.

Izložba ovogodišnjeg zemunskog Salona prethodno je gostovala u Herceg Novom i u srbijanskim gradovima Kikinda, Sombor, Čačak i Zaječar, gdje je privukla veliku pažnju publike.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније