Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 02. 2013. 22:46 >> 22:44

KONCERT

VIDEO: Nastupili Simfonijski orkestra i Ilja Gringolc

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra održan je sinoć na Velikoj sceni nacionalnog teatra. Pod upravom maestra Grigorija Kraska izvedene su kompozicije Betovena i Bramsa, a kao solista nastupio je Ilja Gringolc, jedan od najboljih muzičara današnjice.

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra  održan je sinoć na Velikoj sceni nacionalnog teatra. Pod upravom maestra Grigorija Kraska izvedene su kompozicije Betovena i Bramsa, a kao solista nastupio je Ilja Gringolc, jedan od najboljih muzičara današnjice.

Kada se jedan umjetnik odluči da svira Betovenov koncert za violinu i orkestar u D-duru, onda je to već po sebi veoma hrabar potez. Ali kada taj koncert uspije da osvira sa izuzetnom lakoćom ili ako baš hoćemo na virtuozan način, onda je to poduhvat u najdoslovnijem smislu riječi. A upravo je tako, tehnički savršeno, svirao Ilja Gringolc, jedan od najzanimljivijih muzičara današnjice. Njegova interpretacija podsjetila je na slavni Rah tri, za koji važi da ga je moguće odsvirati samo ako savršeno znamo note. A kad sjednemo za klavir moramo zaaboraviti sve i utisnuti sopstveni pečat interpretacije.

Zanimljivo je da Ilja Gringolc svira na Stradivarijevoj violini.  Nakon koncerta umjetnik je istakao da Simfonijski orkestar mnogo bolje zvuči sada nego prošle godine kada je sa njima nastupio na A tempu.

 

Vanja Kovačević, Televizja Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније