Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

23. 12. 2016. 09:14   >>  08:51

KIC

Koncert violočeliste Bogdana Asanovića

Solistički koncert violončeliste Bogdana Asanovića biće održan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”, u petak, 23.decembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

 

Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 20 sati.

Program koji će ovom prilikom izvesti čine djela poznatih kompozitora među kojima su: Johanes Brams, Arvo Part i Jozef Hajdn.

Violončelista Bogdan Asanović nastupiće uz klavirsku pratnju Luke Đačića, kamernog orkestra Muzičke akademije sa Cetinja i Srednje Muzičke škole za talente “Andre Navara” u sastavu: Milena Petković, Vukica Rašović, Emrah Lekić - violina I; Danilo Bujišić, Aksa Murati, Ardit Lika - violina II; Emin Nisić, Elena Peruničić, Lejla Rujović - viola i Stefan Lazarević, Jana Vukosavović, Teodora Uskoković - violončelo.

Bogdan Asanović je rođen 1988. godine u Podgorici, gdje je sa četiri godine počeo da uči violončelo kod svog oca Alekse Asanovića u Muzičkoj školi „Andre Navara”. Diplomirao je u klasi njemačke violončelistkinje Tess Remy-Schumacher na Univerzitetu Centralna Oklahoma (UCO). Tokom studija, aktivno je učestvovao u UCO Outreach programu u sklopu kojeg je svake nedjelje posjećivao lokalne osnovne i srednje škole gdje je držao časove violončela i bio asistent u nastavi. Nakon što je diplomirao  na Akademiji u Oklahomi 2012. godine, u avgustu iste godine, Asanović je primljen na poziciju Asistenta na Texas Tech University - odsjek violončelo, gdje uz punu stipendiju započinje magistarske studije u klasi profesora Jeffrey Lastrapes-a. Bio je član Gudačkog kvarteta Simfonijskog orkestra Lubeka (Teksas) gdje je imao priliku da nastupa sa eminentnim muzičarima iz SAD-a. Asanović je nastupao i u master klasama sa svjetski poznatim violončelistima kao što su: Steven Isserlis, Tilmann Wick, Peter Stumpf, Alexander Rudin i Julie Albers. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U Školi za muzičke talente „Andre Navara“ u Podgorici radi kao profesor violončela, kamerne muzike i orkestra. Od novembra 2016. angažovan je kao saradnik na predmetu violončelo na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Luka Đačić je rođen 1985. godine u Podgorici. Učenje klavira započinje u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru, a nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Osvaja brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima među kojima treba izdvojiti: "Zlatnu liru" i „Specijalnu nagradu“ na takmičenjima mladih muzičara Crne Gore, kao i Prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Šapcu, zatim „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, kao i na međunarodnom konkursu u Barleti (Italija). Studirao je u Beogradu na Fakultetu muzičke umjetnosti u klasama prof. Tijane Humo-Rajevac i prof. Dejana Sinadinovića. Kao srednjoškolac i student održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i u kamernim ansamblima. Profesor je klavira i korepetitor u Školi za muzičke talente „Andre Navara“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније