Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

24. 10. 2016. 09:44 >> 09:35

U SRIJEDU

Izložba "Tragom enformela" na Cetinju

Izložba Tragom enformela – Branko Filipović Filo i Stevan Luketić biće otvorena u srijedu, 26. Oktobra, u 19 sati u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić”.

 

Izložba je organizovana u saradnji Narodnog muzeja Crne Gore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, i na njoj će biti prezentovano 56 djela dvojice eminentnih stvaralaca – slikara Branka Filipovića Fila i skulptora Stevana Luketića.

 

Izložba posvećena djelima enformelske provenijencije Branka Filipovića Fila i Stevana Luketića predstavlja doprinos popularizaciji enformela kao likovnog fenomena, koji se u svim sredinama gdje je egzistirao proučava kao jedinstvena pojava koja je otvorila mnoga problemska pitanja karakteristična za razumijevanje jezičkih kompleksnosti Moderne i Postmoderne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније