Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

30. 09. 2016. 23:42 >> 23:21

POTPISAN UGOVOR

Bjelopoljci dio manifestacije “CG u ritmu Evrope”

Predstavnici Bijelog Polja naći će se među učesnicima dječje manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope” čija će se finalna relizacija dogoditi u aprilu naredne godine.

 

Ugovor o učešću potpisali su danas predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i direktor dječje diplomatske manifestacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ David Makević.

“Dječja populacija je najbitniji dio društva, pa zato zavređuje i posebnu pažnju  zato nije bilo nikakve dileme oko podrške ovom projektu od strane Bijelog Polja”, kazao je predsjednik Opštine Aleksanadar Žurić. 

Partnerska zemlja Opštini Bijelo Polje biće Njemačka, pa  će mladi ljudi iz ove sredine kroz predviđene aktivnosti promovisati našu I kulturu partnerske države. To je jedan od načina  koji najefikasnije predstavlja značaj    multikulturalnosti za šta je Bijelo Polje i dobar primjer  kada je u pitanju region.

 Žurić je kazao da ovaj projekat lijepo zamišljen, te da je bitno da je  podržan od diplomatskih predstavništava u Crnoj Gori, od lokalnih zajednica i svih koji mogu doprinijeti njegovoj uspješoj realizaciji.

U pomenuti projekat su uključene  sve crnogorske opštine , istakao je direktor projekta  David Makavić .

“Ovo je najmasovnija dječja manifestacija, jer su uključena djeca osnovnoh i srednjih škola, a uključivanjem ambsadora dobija se i diplomatski karkakter. Nakon današnjeg potpisivanja slijedi audicija i djeca će imati petomjesečnu besplatnu obuku. Cilj je odabrati do dvadesetoro djece iz Bijelog Polja i drugih opština i oni će učiti da se predstave na stranom jeziku u slučaju Bijelog Polja Njemačkom, a svaki grad dobija drugu ambasadu. Djeca svih lokalnih zajednica u Crnoj Gori će se u aprilu naredne godine predstaviti na nacionalnoj televiziji, gdje će na jeziku odabrane zemlje otpjeveti jednu pjesmu i imaćemo 20 različitih numera na stranim jezcima. Planirane su sekcije modernog plesa i solo pjevanja”, kazao je Makević.

On je dodao da  opština koja pobijedi na ovom takmičenju je domaćin narednog , a nagrada pobjedniku je 50 odsto neto SMS glasova i to se  uplaćuje u budžet lokalne uprave sa preporukom bude upotrijebljeno za programe namijenjene djeci.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније