Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila R.B.

14. 09. 2016. 23:38   >>  23:17

PODGORICA

Počeo 5. Međunarodni festival lutkarstva

Jubilarni, peti Međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2016, koji se održava do 18. septembra u KIC-u Budo Tomović, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, svečano je otvoren večeras.

Festival je otvorila sekretarka za kulturu Glavnog grada Nela Savković-Vukčević, nakon čega je izvedena predstava „Alisa u zemlji čuda”, Pozorišta lutaka iz Niša.

U Dvorcu Petrovića na Kruševcu u okviru Festivala otvorena je izložba radova Dragana Radulovića pod nazivom „Jastuk za mrave“. Izložbu je otvorila Milica Bezmarević, istoričarka umjetnosti, a posjetioci će izložene radove moći da pogledaju za vrijeme trajanja Festivala, do 18. septembra, u terminu od 14 do 20 sati, na spratu Dvorca.

Prvog dana Festivala, u Centru za kulturu i sport u Andrijevici izvedena je predstava „Kad je sve bilo zeleno“ Teatra Ključ iz Tel Aviva, dok je u Centru za kulturu u Danilovgradu na programu bila predstava „Toliko mora“ koju su izveli Cris Miguel i Danilo Tomić iz Sao Paula, Brazil.

Festival ove godine okuplja glumačke trupe iz čak sedam zemalja pa će se pred crnogorskom publikom predstaviti trupe iz Srbije, Izraela, Poljske, Turske, Meksika, Ukrajine i Brazila.

Kao i svake godine, ulaz je slobodan, a publika će ulaznice (koje garantuju mjesto) moći da podigne sat vremena prije početka predstave, na biletarnici KIC-a Budo Tomović. Ne postoji mogućnost rezervacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније