Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

27. 08. 2016. 14:20 >> 14:00

TELEGRAM GORANOVIĆA

Smrt Tomovića gubitak za kulturu

Ministar kulture Pavle Goranović uputio je telegram saučešće povodom smrti prof. dr Slobodana Tomovića.

 

On je ocijenio je Tomovićeva smrt veliki gubitak za crnogorsku akademsku zajednicu i kulturu. 

"Njegovo bogato životno i stvaralačko iskustvo, krasili su dostojanstvenost, iskrena posvećenost čovjeku i društvu i poseban personalitet. Za života je stvorio impozantno naučno i književno djelo koje će ostati trajna vrijednost crnogorske kulture", navodi se u telegramu Goranovića.

Podsjećamo, Tomović je preksinoć preminuo u 88. godini, a po svojoj želji sahranjen je u krugu porodice, juče u Mateševu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније