Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 05. 2013. 14:01 >> 14:01
1

U ČETVRTAK

"Ženske košulje" na Cetinju

Izložba „Crnogorska ženska košulja“, čiji je autor Cetinjanka Sanja Pejović, biće otvorena u četvrtak, 30.maja, u prostorijama Matice Crnogorske na Balšića pazaru u Prijestonici.

Na izložbi će biti predstavljeno 14 modela tradicionalne crnogorske košulje i mogućnosti njenog kombinovanja,ne samo kao dijela naše narodne nošnje, već i u kombinaciji sa drugim odjevnim predmetima.

Košulje su urađene od svile sa specijalnim vezom, a nastale su u radionici Sanje Pejović koja se već dugo godina bavi izradom tradicionalne ženske košulje.

Kako je najavljeno izložbu će otvoriti etnolog Tanja Vujović, u 19 sati.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније