Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 05. 2013. 16:36 >> 16:36

ZA NAJMLAĐE

U julu Kotorski festival

Ovogodišnji 21. Kotorski festival pozorišta za djecu tradicionalno će biti održan od 1. do 10. jula. Time će biti otvorena i manifestacija Kotor Art koja se u Kotoru.

Festival će činiti više od devedeset programa u kojima će učestvovati predstavnici 21 zemlje. 

Direktor Fondacije Kotorski festival pozorišta za djecu Petar Pejaković rekao je Radio Kotoru da je ova crnogorska pozorišna manifestacija uvrštena u svega 11 evropskih festivala iz različitih umjetničkih oblasti, koji su od Evropskog fonda ove godine dobili značajnu finanijsku podršku.

„Od strane evropskog programa „Kultura 2007-2013“ dobili smo pedeset hiljada eura. Program je ustanovljen odlukom Savjeta i evropskog parlamenta“, kazao je Pejaković.

On je rekao i da je Crna Gora zvanično pristupila pomenutom programu 1. januara 2010. godine.

„Prvi put je jedna institucija kulture iz Crne Gore uspjela da dobije ovako značajnu podršku na najprestižnijem evropskom konkursu“, istakao je on. Ministarstvo kulture Crne Gore je za ovogodišnji festival izdojilo pedeset hiljada, a opština Kotor devedeset hiljada eura.
Na dan otvaranja Festivala 1. jula ispred katedrale Svetog Tripuna, najmlađa publika biće u prilici da pogleda predstavu „Baba Jaga“ pozorišta TPO iz Italije.

Radi se o jednom od trenutno najkvalitetnijih svjetskih pozorišta za djecu. Festival će ugostiti: Pinokija, Snežanu, Pipi Dugu Čarapu, Alisu u zemlji čuda, Princezu u zamku duhova, Viteza bez konja i mnoge druge interesantne likove i predstave.

Predstave kojih će u glavnom programu biti šesnaest, doći će iz Španije, Portugalije, Poljske, Njemačke i Italije. Program Festivala čini i jedanaest radionica te raznovrsni muzički i likovni sadržaji.

U saradnji sa crnogorskim ASSITEJ centrom i Gradskim pozorištem iz Podgorice na Festivalu će biti promovisan i prvonagrađeni tekst za djecu i mlade na prvom konkursu za domaći dramski tekst.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније