Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 02. 2013. 15:51 >> 16:02

veliko interesovanje

Čerčilova pjesma ide na aukciju

Djelo od 40 stihova pisano u rukopisu, potpisano, ali ne i datirano naći će se uskoro na aukciji. Stručnjaci vjeruju da je pjesma "Our Modern Watchwords" nastala oko 1900.godine.

Poznato je da je Vinston Čerčil bio ratni premijer, nobelovac, istoričar, amaterski slikar, ali je malo ko znao da je imao smisla i za poeziju.

Pisao je poeziju dok je bio na studijama, ali se vjerovalo da je kasnije napustio ovu književnu formu. Ono što, po mišljenju stručnjaka, čini pjesmu "Our Modern Watchwords" neobičnom, jeste to što je nastala kada je britanski ratni premijer bio već odrastao čovjek. Čitaocu otkriva patriotski i militaristički nadahnute misli slavnog političara.  

Pjesma će biti prodata na licitaciji u aprilu, u organizaciji aukcijske kuće „Bonams“. Očekuje se da privuče veliko interesovanje i dostigne izmedju 18.000 i 23.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније