Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 05. 2013. 08:18   >>  11:18 1

U IZDANJU NOVE KNJIGE

Svjetska premijera: "A planine odjeknuše"

Izdavačka kuća "Nova knjiga" danas objavljuje dugoočekivani roman svjetski proslavljenog autora Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše" .Roman će se naći u knjižarama u Crnoj Gori istog dana kada i u Americi, pa će čitaoci izdavačke kuće "Nova knjiga" i "Gradske knjižare" biti u prilici da ga među prvima pročitaju.

Povodom svjetske premijere  i puštanja u prodaju novog romama Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše" u Gradskoj knjižari, na Trgu republike, danas u 12 sati  biće organizovana i pres konferencija.

Novi Hoseinijev roman  je nezaboravna priča o traženju onog izgubljenog djelića koji pronalazimo u drugima. To je duboko dirljiva priča o tome kako volimo, kako brinemo o jedni o drugima i kako naše odluke odjekuju pokoljenjima.

Poslije šest godina pisanja Haled Hoseini je rekao o ovom romanu:

„Moja prva dva romana su, u suštini, priče o očevima i majkama. Moj novi roman je takođe višegeneracijska porodična priča, ali ovog puta se bavi braćom i sestrama, i načinom na koji se vole, povrjeđuju, izdaju, poštuju i žrtvuju jedni za druge.“

Roman počinje u Avganistanu, 1952. Abdulah i njegova sestra Pari žive sa ocem i maćehom u zabačenom selu. Otac je u vječitoj potrazi za poslom, porodica se bori sa siromaštvom i ledenimzimama. Abdulahu je Paridivna i dobra poput vile po kojoj je dobila ime, ona je čitav njegov svijet.On je njen zaštitnik, vise kao otac nego kao brat, spreman je da za nju sve učini, čak i da mijenja jedine svoje cipele za lijepo novo pero u njenoj zbirci. Svake noći oni spavaju jedno pored drugog u kaputima, čvrsto zagrljeni. Jednog dana zaputiće se sa ocem preko pustinje u Kabul. Pari i Abdulah ne slute da će im ono što ih tamo čeka razoriti život – jer ponekad ljudi kažu da prst mora da se odsiječe da bi se sačuvala ruka...

Ovo djelo velikog zamaha i ambicije prati broj neupečatljive likove od Avganistana do Pariza i od San Franciska do grčkog ostrva Tinos, i priča njihove dirljive i neodoljive priče, ponovo dokazujući Hoseinijevo duboko razumijevanje spona koje nam oblikuju živote i koje nas određuju kao ljude.

Hoseinijevi romani „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu čudesnih sunaca“ (Nova knjiga 2010.) prodati su u preko 10 miliona primjeraka u SAD i u preko 38 miliona primjeraka širom svijeta.

Ekskluzivni intervju sa Haledom Hoseinijijem možete pogledati u srijedu u 22.30 sati na  I programu RTCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније