Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Mina ]

16. 05. 2016. 07:45 >> 07:28

ULAZ BESPLATAN

Sajam knjiga još danas

Međunarodni podgorički sajam knjiga zvanično je zatvoren sinoć, ali će, zbog velikog interesovanja posjetilaca, raditi i danas i ulaz će biti besplatan, saopštili su organizatori manifestacije.

Sajam su, kako je saopšteno, posjetile desetine hiljada građana koji su imali priliku da uživaju i kupe, po izuzetno povoljnim cijenama, knjige velikog broja autora. 

„Uz podršku Ministarstva prosvjete, segment Sajma posvećen obrazovanju ispunio je očekivanja posjetilaca koji su imali priliku da saznaju više o mogućnostima koje nudi obrazovni sistem u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju. 

Na zatvaranju manifestacije tradicionalno, uručene i sajamske nagrade o kojima je i ove godine odlučivao žiri koji su činili prof. dr Slavica Perović, prof. dr Siniša Jelušić i akademski slikar Marina Vešović.

Za najboljeg izdavača proglašen je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, a za izdavački poduhvat - Barok Crne Gore, priredio Gojko Čelebić, Ministarstvo kulture Crne Gore, Narodni muzej Crne Gore i CID, 2015.

Za najbolju ediciju proglašena je Kultura i istorija, Nasljeđe, Istorijski izvori: Politički spisi, Knjaz Danilo Petrović Njegoš, Jeremija Gagić Pisma Njegošu, Cetinje Priredio - Risto J. Dragićević, Matica crnogorska, na drugom mjestu je edicija Književne nauke, Službeni Glasnik Beograd, a na trećem Zlatno runo, Arhipelag, Beograd.

Za unaprjeđenje dječjeg izdavaštva nagrađena je Pčelica – JUING Čačak, za izdanje Male knjige o velikim ljudima, a za najbolje opremljeno umjetničko izdanje Hafiz Divan Kulturni centar Irana, Beograd i Tatjana Burzanović – Međusobni odnosi umjetničkih svjetova, Ilustracije Bhagavad-gite, Studio BRANKO.

Najbolje opremljena edicija je Tumačiti Rembranta, Narodni Muzej, Crne Gore, CID.

Najbolje opremljene knjige su Trodimenzionalna morfologija Crne Gore, autora Vukote Tupe Vukotića/ priredio Svetislav G. Popović, Bg, Dotagraf – PG, Inzenjerska akademija Crne Gore, i Antologija boćanske Liturgije, Igor Zirojević, Zadužbina manastir Hilandar.

Najbolje opremljene štandove na sajmu imali su su Jumedija Mont - Dan, Institit Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica.

Nagradu za unapređenje obrazovnog procesa dobilo je Ministarstvo nauke, a posebno priznanje za napredak u obrazovanju Srednja Stručna Škola „Sergije Stanić“, Gimnazija „Slobodan Škerović“ i Univerzitet „Metropolitan“, Beograd.

Priznanje za poseban doprinos za pomoć u organizaciji Sajma dobilo je Ministarstvo za infomaciono društvo i telekomunikacije.

„Zbog velikog interesovanja posjetilaca, rad Sajma će biti produžen za jedan dan, a organizatori su odlučili da ulaz bude besplatan za sve posjetioce koji sjutra dođu“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније