Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 05. 2016. 09:14 >> 08:57

SAJAM KNJIGA U PG

Predstavili se Muharem Bazdulj i Lidija Vukčević

Na 11. Međunarodnom podgoričkog Sajma knjiga i obrazovanja svoje stvaralaštvo podgoričkoj publici sinoć su predstavili književnik i novinar Muharem Bazdulj i pjesnikinja Lidija Vukčević.

Govoreći o načinu na koji gradi likove, Muharem Bazdulj je objasnio kako su svi njegovi likovi u određenoj mjeri "amalgami raznih tipova i ljudi" s kojima se susrijetao, ali ipak su "puno više fikcija nego što to kontekst otkriva".

"Ideja romana "Mali prozor" je bila imati glavni lik koji nije detektiv, a koji se sudbinom ili igrom slučaja našao umiješan u radnju, a ja sam se poigrao s idejom da sam naratoru dao svoje ime. Volim tu vrstu trika, to poigravanje sa samim sobom", objasnio je Bazdulj.

Pjesnikinja Lidija Vukčević svjesno oblikuje u literaturu ono što čini njeno življenje, a autor koji nije kritičan i koji ne sagledava sa dozom ironije biografiju i autobiografiju nije dobar autor smatra Vukčević.

Pjesnikinja ističe da ona slike i kadrove iz djetinjstva sklapa kao djelove mozaika, želeći da što objektivnije prikaže svijet onako kako ga doživljava.

"Riječi su mi neobično važne i osjećam ih na ravni zvuka. Riječima možete nekoga osobiti, ali i uništiti", podsjeća Lidija Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније