Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 05. 2013. 14:09 >> 14:11

HONG KONG

FOTO: Nema više žute patke

Stanovnici Hong Konga bili su ponosni na svoju novu sugrađanku, džinovsku gumenu patku žute boje, instalaciju konceptualnog holandskog umjetnika Florentijna Hofmana. A onda je izdušila...

 

“Ruber Duck” (Gumena patka), instalacija holandskog umjetnika Florentijna Hofmana, uplovila je u luku Hong Konga 2. maja, na oduševljene stanovnika tog grada.

Velika žuta patka, dugačka nešto više od šesnaest metara nije oduševila samo najmlađe, već i brojne starije posmatrače. 

Ubrzo su širom grada počele da se javljaju replike gumene patke u različitim veličinama. Sa menija restorana nestala su jela od pačetine, u znak poštovanja prema novoj komšinici.

Hoteli su patku iskoristili kako bi promovisali sobe sa najboljim pogledom na žutu ljepoticu, a pekare su služile žute kolačiće u obliku patke.

Velika žuta gumena patka već 6 godina obilazi cio svijet. Izgleda da je došlo vrijeme da promjeni destinaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније