Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 05. 2013. 13:59 >> 14:00

AMERIČKI UGAO

Filmovi po motivima Šekspirovih drama

Sjutra u 19 sati, u Američkom uglu u Podgorici, počinje Interkulturalni serijal Šekspirovih filmova, koji će imati dva dijela.

Gostujući profesor u Crnoj Gori, porijeklom iz Teksasa, Kolin Bjork govoriće o Šekspirovim komadima i njihovim filmskim adaptacijama., najavili su organizatori.

Američki televizijski film iz 2002. "King of Texas" biće prikazan sjutra. U filmu, koji predstavlja adaptaciju Šekspirovog "Kralja Lira", glavna uloga je pripala Patriku Stjuartu, koji tumači lik bogatog vlasnika ranča koji gubi svoje imanje i pamet u porodičnim krvavim nesuglasicama.


Drugi film koji će biti prikazan u Američkom uglu je "Coriolanus" iz 2011., čija je projekcija zakazana za 29. maj u 19 sati.

"Coriolanus" ima fantastičnu glumačku ekipu, koju čine Ralf Fajns, Džerald Batler, Vanesa Redgrejv. Riječ je o akcionom trileru o časti i izdaji, smještenom u savremenom trenutku, na Balkanu. Film je rađen po istoimenoj Šekspirovoj tragediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније