Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 05. 2013. 15:23 >> 15:24

LEGENDA

Bertoluči predsjednik žirija Mostre

Italijanski režiser Bernardo Bertoluči predsjedavaće žirijem ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, saopštili organizatori, predstavivši 72-godišnjeg oskarovca kao "jednog od najuticajnijih režisera u istoriji filma".

 

Bertoluči, režiser kultnih filmova "20 vijek", "Posljednji kineski car", "Posljednji tango u Parizu" i mnogih drugih, predvodiće žiri koji će odlučivati o osvajaču Zlatnog lava na jubilarnom 70. Venecijanskom festivalu koji će se održati od 28. avgusta do 7. septembra.

Bertoluči, koji je bio predsjednik žirija Mostre 1983., rekao je da festival "uspijeva da osvjetli najmisterioznije filmske niše najmisterioznijih zemalja svijeta", dok je direktor festivala Alberto Barbera u saopštenju naveo da "malo režisera uspijeva da poput Bertolučija ujedini dugogodišnje iskustvo sa sadašnjom kinematografijom".

Bertolučijev najnoviji film "Me and You" (Ja i ti) izašao je 2012. 

"Posljednji kineski car" je 1987. osvojio devet Oskara i jedini je italijanski film koji je američka Akademija za film nagradila za režiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније