Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 05. 2013. 11:27 >> 11:28

FESTIVAL KARIKATURE

Viborg: Drljević na plakatu

Na prvom međunarodnom festivalu karikature "Jesti ili ne jesti", koji je krajem aprila održan u Viborgu u Danskoj, rad crnogorskog karikaturiste Darka Drljevića, među četiri i po hiiljade pristiglih, izabran za najavni plakat izložbe i uvršten u katalog 100 najboljih radova.

 

Prvi međunarodni festival karikature pod sloganom "Jesti ili ne jesti" održan je u danskom Viborgu.

Na veliko iznenađenje žirija pristiglo je 4.500 hiljade radova od 958 karikaturista iz 73 zemlje. Iz Crne Gore, pored Darka Drljevića učestvovali su Luka Lagator, Dragomir Đukic Čarli i Vjekoslav Bojat. 

Karikatura  Darka Drljevića, inače saradnika portala,  po ocjeni žirija zavrijedila je da se nađe na plakatu koji najavljue manifestaciju, a među 100 najboljih, uvrštena je u katalog internacionalne izložbe.

Članovi žirija bili  su poznati svjetski karikaturisti, grafički dizajneri i novinari : Marlen Fole iz Argentine, Bernar Buton i Karlos Brito iz Francuske, Zoran Petrović iz Njemačke, Jugoslav Vlahović iz Srbije, Soren Vinterberg  i Morten Torning iz Danske.

Prva nagrada dodijeljena je J. Bosku iz Brazila, druga Toniju Tasku iz Belgije, treća Riberu Hansonu iz Švedske.

Katalog najboljih karikatura  možete pogledati ovdje.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније