Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 12. 2015. 22:13   >>  21:59 3

JEDNOGLASNO

Kastratović dobitnik Priznanja „Ivangrad“

Reditelj Gojko Kastratović ličnost je godine iz oblasti kulture u Beranama za 2015. godinu, odlučio je petočlani žiri Nevladine organizacije „Spona“ iz tog grada u čijem je radu učestvovao i prethodni dobitnik Priznanja, Adem - Ado Softić.

Odluka o dodjeli Priznanja “Ivangrad” Kastratoviću donešena je jednoglasno.

Prema Odluci UO NVO “Spona” Kastratoviću će priznanje  biti uručeno na svečanosti koja će se održati u drugoj polovini januara .

Gojko Kastratović je rođen 1941. u Beranama. Potvrđeni je sineast, poznati filmski i televizijski reditelj, filmograf i autor prve “Istorije crnogorskog filma”. Osnivač je i utemeljitelj Crnogorske kinoteke.

Tokom karijere bio je angažovan na snimanju brojnih dokumentarnih i igranih filmskih ostvarenja u Crnoj Gori i u bivšoj SFRJ među kojima se posebno ističu “Bitka na Neretvi”, “Veliki transport”, “Kako je propao rokenrol”, “Mi nismo anđeli”, kao i “Suđenje generalu Vešoviću”.

Za zasluge u razvoju kulture Crne Gore Kastratović je dobitnik Trinaestojulske nagrade, ali i najvećeg opštinskog priznanja, Nagrade 21. jul.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније