Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 05. 2013. 23:44 >> 23:46
1

IMPRESIVNA TEHNIKA

FOTO: Nije fotografija nego crtež

Za portrete samoukog italijanskog umjetnika Franka Kluna, posmatrač uvjek prvo pomisli da su u pitanju fotografije, ali, istina je da se umjetnik služi samo olovkom.

Franko Klun koristi samo olovku i papir kako bi napravio nevjerovatno realne portrete. Italijan je samouki umjetnik, koji nikad nije studirao umjetnost.

"Uvjek me fascinirao hiperrealizam. Nikad se ne umorim od gledanja u crteže i slike, koje su urađene toliko vješto da podsjećaju na fotografije visoke rezolucije", kaže Klun.

Umjetnik posjeduje vještinu da zabilježi svaki detalj ljudskog lica u njegovim portretima. Na svojim djelima često predstavlja popularne likove iz filmove i serija. Tako u njegovim ramovima se nalaze Doktor Haus, likovi iz "X-mena" i "Hobita".
Osim portereta, Klun crta i prelijepe pejzaže i životinje.

Za kraj galerije, tu je i autoportret umjetnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније