Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 05. 2013. 15:10   >>  15:12

LEGENDA

Vilijams komponuje za "Zvjezdane ratove"

Reditelj novog nastavka u serijalu "Zvjezdani ratovi", Džej Džej Ejbrams, kaže da je prilično siguran da će muziku za film napisati oskarovac Džon Vilijams.

 

Legendarni kompozitor dobio je Oskara za muziku koju je napisao za prvi film iz originalnog sreijala "Epizoda 4: Nova nada" iz 1977., a reditelj Džej Džej Ejbrams tvrdi da je on jedan od "favorita" i za film koji bi trebalo da se pojavi do kraja 2015.

 

Nakon što je osvojio Oskara za muziku, Vilijams je bio i kompozitor u narednih pet filmova Džordža Lukasa, a u filmskim krugovima se već izvjesno vrijeme priča o tome da je izrazio želju da komponuje muziku i za film koji će režirati Džej Džej Ejbrams.

Međutim Ejbrams, koji je preuzeo rediteljsku stolicu za naredni film iz serijala ima dugu saradnju sa kompozitorom Majklom Đakinom, koji je radio na muzici za njegove televizijske serije (Alias, Lost, Fringe) i filmove poput "Star Trek Into Darkness" čija je svjetska premijera zakazana za 9. maj u Londonu.

Za vrijeme konferencije za štampu u Berlinu 29. aprila, na pitanje o muzici u filmu Ejbrams je odgovorio:

"Majkl Đakino je nevjerovatan kompozitor i imao sam sreću da radim sa njim više puta... On ja zaista jedan od najuticajnijih ljudi u našoj ekipi i mislim da je u "Aliasu" prevazišao sebe".

"Za Zvjezdane ratove mislim da bi Džon Vilijams bio najbolji izbor, jer je na tom serijalu radio mnogo prije mene".

Studio "Dizni" je planirao završetak novih "Zvezdanih ratova" do kraja 2015., a za scenaristu je angažovao Majkla Arndta, koji je isti posao radio za treći dio "Priče o igračkama".

Nagoviješteno je da bi u filmu uloge trebalo da imaju svi glavni glumci iz prvog filma, Mark Hamil, Harison Ford i Keri Fišer.

U nastavku možete da se podsjetite Vilijamsovih najboljih kompozicija u poznatim filmovima:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније