Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 04. 2013. 13:34   >>  13:34

MEKSIKO

VIDEO: Žive svoj posao

Kako je živjeti u konstrukciji za velike reklamne plakate, isprobala je umjetnica Sesilija Biven.

 

Zaokupljeni idejom da umjesto oglasa kraj autoputa stoje veliki umjetnički radovi, brojni umjetnici  širom svijeta 'zauzimaju' džambo plakate i prekrivaju ih svojim radovima. 

Kompanija "Skrajb" (Scribe), odvela je tu ideju korak dalje. U sklopu umjetničkog projekta kompanije "Skrajb" i arhitekte Džulije Gomez Trevil , zakamufliran iza konstrukcije namijenjene za ogromne plakate, u Meksiko sitiju  smješten je minijaturni prostor namijenjen za življenje. 

Skučeni stan, napravljen od gvožđa i iverice, ima 16 kvadratnih metara, i nudi se kao privremeni dom umjetnicima koji rade na promjeni plakata. 

Sastoji se od kuhinje, kupatila i spavaće odnosno dnevne sobe i simpatične terase. 

Prva stanarka bila je Sesilija Biven, meksička umjetnica koja je deset dana, tokom rada na plakatu živjela u domu izloženom očima javnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније