Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 04. 2013. 14:15   >>  14:17

IGRA S VIDEOM

VIDEO: Tijelo kao dopuna kadru

"Forecasting" je treći dio trilogije nazvane "Teorija performansa budućnosti ili jedini način bijega od masakra je taj da mu postanemo autori". Potpisuje ga autorski dvojac Barbara Matijević i Đuzepe Čiko, koji su zajedno realizovali i prva dva dijela ‐ I AM 1984 (2008.) i TRACKS (2009.).

 

"Forecasting" se temelji na zbirci amaterskih videa preuzetih s najpopularnijeg internet servisa za razmjenu video sadržaja ‐ Jutjuba. Uz Barbaru Matijević na sceni se nalazi laptop na čijem se desktopu nižu video sadržaji s Jutjuba, od kojih svi poštuju mjerilo 1:1, tj. odgovaraju realnim veličinama osoba i predmeta. 

Izvođačica ulazi u interakciju s tim video materijalima tako da svojim tijelom nadopunjuje djelove slike koji se nalaze van kadra.

"Forecasting" je dosada izveden u Briselu (Kaaitheater), Beču (TanzQuartier),Nacionalnom pozorištu Feniks (Valenciennes), Milanu (Festival UOVO), Nacionalnom pozorištu La Passerelle (St. Brieuc), Terniju (Festival Up to you), Pratu (Contemporanea festival).  Takođe je izveden i u sklopu "INprogramacije Festivala" u Avinjonu (2011.), a u septembru 2012. uvršten je u zvaničnu selekciju festivala Hrvatske u Francuskoj, "Croatie la voici", u sklopu programa "Festival d’ Automne" u Parizu.(Tportal)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније