Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

06. 03. 2013. 12:48 >> 12:44

BIOSKOP

U Cineplexx-u četiri nova filma

Istorijska drama "Linkoln" ,komedija "Falsifikator", akciona avantura "Oz - Veliki i moćni 3D" i horor "Mama"- od sjutra na repertoaru Cineplexx-a.

 

 

Istorijska drama "Linkoln", Stivena Spilberga od 12 nominovanih kategorija,dobio je Oskara za najbolju scenografiju a,  glavni gumac Danijel Dej Luios osvojio je rekordnog, trećeg  "Oskara" kao najbolji glumac. 

Pored Luisa , glumačku postavu čine Tomi Li Džons, Seli Fild, Džozef Gordon Luit, Džerard Haris.

Radnja:

Dok Građanski rat divlja, američki predsjednik pokušava da izdrži u borbi za ukidanje ropstva, sukobljavajući se sa političkim protivnicima, ali i ljudima iz svog kabineta. On mora da obezbijedi dovoljno glasova u Kongresu za podršku zakona o ukidanju ropstva, prije nego što bude kasno, prije nego što se rat završi. Dok narod zavisi od njegove odluke, Linkoln mora da se suoči i sa krizom sopstvene savjesti i izabere – kraj ropstva ili kraj rata. Uz veliku moralnu hrabrost i nepokolebljivu odlučnost da uspije, njegovi izbori u kritično vrijeme, promijeniće sudbinu generacija koje dolaze.

Trejler:

 

Komedija "Falsifikator", koji je svjetsku premijeru imao na beogradskom Festu stiže i u naš bioskop. Režiju potpisuje Goran Marković a glumačku ekipu čine: Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Emir Hadžihafizbegović, Bogdan Diklić 

Radnja:

Naša priča  odigrava se krajem šezdesetih godina prošlog vijeka. To je vrijeme kraha ideala o pravednijem i poštenijem životu koje su studenti širom svijeta istakli u velikoj pobuni 1968 godine i početak kraja jedne isto tako velike iluzije koja se zvala Jugoslavija. 

Trejler:

 

Horor "Mama" od sjutra je takođe na repertoaru Cineplexx-a.

Glumci: Džesika Čestin, Nikolaj Koster-Valdau, Megan Karpentje, Isabel Nélisse, Daniel Keš

Režija: Andres Muschietti 

Giljermo del Toro predstavlja „Mamu“, triler sa natprirodnim elementima koji priča zastrašujuću priču o dvije djevojčice koje su nestale u šumi istog dana kad je njihova majka ubijena. Kad ih spasu nekoliko godina kasnije i kad djeca započnu novi život, saznaće da postoji nešto ili neko, ko i dalje želi da ih ušuška pred spavanje. Onog dana kad je njihov otac ubio njihovu majku, sestre Viktorija i Lili su nestale nedaleko od njihovog kraja u predgrađu. Pet dugih godina, njihov stric Lukas (Nikolaj Koster Valdo) i njegova djevojka, Anabel (Džesika Častejn), neprestano su tragali za njima. Ali kad ih, igrom slučaja, pronađu žive u oronuloj kolibi, par će se zapitati da li su djevojčice jedini gosti koje su doveli u svoj dom. Dok Anabel bude pokušavala da djecu upozna sa normalnim načinom života, postajaće sve više ubijeđena da je neko zlo prisutno u njihovoj kući. Da li sestre doživljavaju traumatski stres ili je duh došao da ih posjeti? Kako su djevojčice sve ove godine preživjele i to same? Dok bude postavljala ova uznemirujuća pitanja, nova majka će otkriti da šapati koje čuje pred spavanje potiču sa usana jedne smrtonosne utvare.

Trejler:


 

Fantazija "Oz - Veliki i moćni 3D"  je akciona avantura.

Glumci: Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams, Zach Braff 

Režija: Sam Raimi 

Radnja:

Volt Diznijeva fantastična avantura „Oz veliki i moćni”, u režiji Sema Raimija govori o porijeklu L. Frenk Baumovog dobro poznatog lika Čarobnjaka iz Oza. Kad Oskar Digs (Džejms Franko), sitni cirkuski mađioničar sumnjivog morala, bude bačen iz prašnjavog Kanzasa u živopisnu zemlju Oz, misliće da je dobio premiju — slava i bogatstvo su mu na dohvat ruke — sve dok ne upozna tri vještice, Teodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rejčel Vajs) i Glindu (Mišel Vilijams), koje nisu ubijeđene da je on taj veliki čarobnjak koga su svi očekivali. Kada nevoljno bude uvučen u probleme koji muče zemlju Oz i njene stanovnike, Oskar će morati da otkrije ko je dobar, a ko zao prije nego što bude prekasno. Uz pomoć magičnih vještina, iluzije i promućurnosti, pa čak i malo čarobnjaštva, Oskar će se pretvoriti, ne samo u velikog i moćnog čarobnjaka iz Oza, već i u bolju osobu.

Trejler:







Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније