Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

08. 07. 2023. 08:36 >> 08:37

KOTORSKI FESTIVAL ZA DJECU

Juče priča o papirnim maskama, danas zanimljivi razgovori na Festivalu

Šestog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu u Kulturnom centru ‘’Nikola Đurković’’ Neamera pozorište iz Španije predstavilo se predstavom Gospodin i gospođa Kraft - priča o papirnim maskama. Danas nastavak programa, organizatori najavljuju zanimljiv sadržaj.

Pozorište iz Španije predstavilo se juče predstavom Gospodin i gospođa Kraft - priča o papirnim maskama.

“Sjeckanjem, oblikovanjem, bojanjem, gužvanjem papira, gospodin i gospođa Kraft, u svojoj kreativnoj labaratoriji, naučili su nas šta je to kraft papir, te kako se stvaraju dvostrane papirne maske, koje otkrivaju iznenađujuće, zanimljive i originalne karaktere”, navodi se u saopštenju.

Članovi Plesnog studija ''Infinity'', Kotor koji su na Trgu od oružja izveli plesni performans pod nazivom Veče sa Infinitijem, pokazali su još jednom da Festival ne bi bio ono što jeste, da nema pratećeg programa, muzike, plesa i talentovanih mališana.
“Danas nastavljamo program, a u festivalsku torbu pakujemo, između ostalog, papir i olovku, da nam se nađu pri ruci kako bi zapisivali štošta novo što saznamo i naučimo”, poručuju organizatori.

Dan započinju radionicom za roditelje Ranke Šarenac pod nazivom Izgrađivanje što boljih odnosa sa djecom - put ka prevenciji nasilja, od 11 h u zgradi Starog zatvora.

Na Pjaci od kina u 20. 30h u okviru pratećeg programa biće upriličeno književno veče Stihomašina - Promocija književnog stvaralaštva Jelene Kalajdžije.

Plesni studio ''Alisa'', Kotor u 21 h na Trgu od oružja podijeliće sa posjetiocima magiju plesa programom Sva Alisina djeca.

“Ljetnja pozornica rezervisana je za četrdesetpetominutni čas koji počinje u 21. 30 h - Lagarije - čas o surogatu, u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Kulturnog centra ''Nikola Đurković'' i Dramskog studija 'Prazan prostor”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, 31. Kotorski festival pozorišta za djecu organizuje Opština Kotor – Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније