Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

TVCG [ I. P. ]

24. 01. 2022. 09:23 >> 11:35

SNIMANJE U ULCINJU

"Sirin" - priča o potrazi za identitetom

U Ulcinju je počelo snimanje igranog filma “Sirin”, režisera Senada Šahmanovića. Ostvarenje nastalo po scenariju Šahmanovića i Klaudije Botino, podržao je Filmski fond Savjeta Evrope.

Od trenutka kada su počele ponovo da se uspostavljaju veze među ljudima i institucijama nekada zajedničke zemlje, koprodukcije su nametnule kao najbolje rješenje za snimanje filmova.

Prije svega zbog obezbjeđivanja finansijske podrške evropskih institucija, ali i zbog razmjene ljudi, energija i ideja.

Na realizaciji filma Senada Šahmanovića  u glumačkoj, ali i tehničkoj ekipi rade članovi iz Crne Gore, Albanije, Srbije, Kosova i Hrvatske, što po riječima režisera filmu daje kvalitet više.

Sirin, novi film Senada Šahmanovića, priča je o potrazi za identitetom, o bijegu i povratku. Iako je dobrim dijelom fiktivna, ona ima utemeljenje u ratovima devesetih iz kojih mnogi od nas nose ožiljke. Sve to doprinijelo je da priča djeluje upečatljivo.

Uloge u filmu tumače Danica Ćurčić, May-Linda Kasumović, Jasna Đuričić, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić, Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu, Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније